Министар Гајић: “Из спортског искуства може се добити много више од победничког рекорда”

Делегације Министарства спорта и Спортског савеза Србије боравиле су у Пријепољу где је организован пети Мали сајам спорта у 2023. години.

Општина Пријепоље из које су потекла велика спортска имена, Владе Дивац, Немања Петрић, Ивица Драгутиновић, Армин Синанчевић, Јово Цаковић, Лука Шуљагић доказала је да ће и у будућности стасавати неки нови шампиони.

Министар спорта Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, заједно са секретаром Спортског савеза Пријепоља Луком Шуљагићем састали су се са председником општине Драгом Попадићем, заменицом Самиром Ћосовић и већницима Александром Вујичићем и Санелом Диздаревићем.

Након састанка заједно су се упутили на плато испред Дома културе, где су представници пријепољских клубова приказивали своје спортове, а предшколци из ПУ "Миша Цвијовић" вежбали уз Савез за предшколски спорт и физичко васпитање у оквиру пројекта "Спорт је важан да би био здрав и снажан". 

Председник општине Драго Попадић поздравио је присутне:

“ Драго ми је да велики број деце одлучује да се бави спортом, да је управо спорт прославио нашу Општину и надам се да ће тако бити и у будућности. Хвала Министарству спорта и Спортском савезу Србије на подршци, помоћи и опреми коју су нам доделили” - рекао је Попадић.

Министар спорта Зоран Гајић обратио је окупљенима:

“Спортски дан је прилика да се деца, наставници, родитељи, тренери окупе на дан такмичарског спорта и одличан је начин да се покаже деци колико заиста може бити забавно учешће у спорту. Такође даје деци прилику да покажу своје таленте пред својим породицама и пријатељима. Сваки вид такмичења побољшава здравље и кондицију, изграђује лидерске вештине и вештине тимског рада. Из спортског искуства може се добити много више од победничког рекорда, добар спортски дух је једна од животних лекција које деца могу научити из спорта. Спортске активности чине да деца разумеју и вреднују добро спортско понашање, а истовремено имају безбедно и забавно спортско искуство. Спорт нас учи способности да победимо без ликовања, поштујемо противника и способност да грациозно губимо, да увек дамо све од себе и на крају игре, такмичења, завршимо руковањем. Општина Пријепоље је богата спортском традицијом, сјајним спортистима, али и подмладком који обећава блиставу будућност у разним спортским гранама. Видели смо их на делу, видели смо да су радни, посвећени и да се са огромном љубављу баве својим спортским активностима и тиме су показали да су већ стасали шампиони, да су срећа и радост наше лепе земље Србије која у последњих десет година пуно улаже у спорт на челу са председником Александром Вучићем. Ради се  предано на томе да се из дана у дан створе још бољи и већи услови спортског усавршавања наше младости и тај курс нећемо напуштати”- рекао је министар Гајић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поручио је деци:

“Мали сајам спорта је још један фестивал доброте, лепоте и правих животних вредности. Спорт нас учи да будемо поштени, храбри, истрајни и доследни људи. Спорт нас учи да поштујемо и ценимо противнике, али да никад не дамо на себе и на своје. Спорт нас учи да откријемо колико смо снажни и сложни онда када је најтеже и како једино заједно можемо да остваримо највеће спортске и све друге животне успехе. Спорт нас учи да верујемо у себе и своје снове. Живимо у времену и околностима које су често превелике и претешке за дечије године, али баш због тога они показују да су зрели, паметни и спремни на све изазове које нам живот поставља. Када данас овде у Пријепољу видим децу у оволиком броју, са овако добром енергијом коју носе са собом, са надом и позитивношћу коју шире, могу да будем потпуно смирен и задовољан јер знам да наша земља Србија има здраву, сигурну и напредну будућност. Будућност која ће бити по њиховој мери и која ће бити на понос генерацији која стоји иза деце, која верује у њих и која децу подржава на њиховом спортском и животном путу - рекао је Штефанек. Деца су имала прилику и да притају управо прослављене људе спорта - Гајића, Кешеља и Штефанека, све што их занима у вези спорта како би сутра у свом животу применили ове савете и постали велики шампиони. Спортски савез Србије донео је и лопте за основне школе у Пријепољу. Још пет Малих сајмова спорта очекује нас у септембру месецу, као и круна ове сезоне Велики сајам спорта у Београду”.

Top