Конференција поводом завршетка пројекта Актив(ни)

Клуб за оснаживање младих 018 (КОМ 018) из Ниша je 20. децембра, у великој сали Официрског дома, организовао конференцију поводом завршетка пројекта “АктивНи 2”, који је подржан од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије, а у уводном делу окупљенима су се обратили и државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић и саветница министра Снежана Клашња.

Циљ пројекта је да промовише волонтеризам, активизам и мобилност младих и захваљујући управо овом пројекту, велики број младих из Ниша је стекао компетенце и вештине у организовању омладинских акција.

„Информисање младих је предуслов за њихово учествовање и укључивање у локалне заједнице. Међутим, поред информисања неопходно је и да их оснажимо, да пружимо адекватну менторску подршку. Волонтеризам јесте и треба да буде основа цивилног друштва и нужно га је промовисати као нешто што кроз заједничко залагање и укључивање доноси добробит појединцу и целокупном друштву и као нешто што омогућава да се ствари покрену и окрену“ нагласио је државни секретар Станић.

Како су званични партнери на пројекту гимназија “Бора Станковић”, прва нишка гимназија “Стеван Сремац”, Машинска школа Ниш, Угоститељско-туристичка школа Ниш, Уметничка школа Ниш, Музичка школа Ниш и Канцеларија за младе Града Ниша, саветница министра Снежана Клашња похвалила је укључивање значајног броја партнера на локалу, нагласила важност активног укључивања младих у друштво и подстицање волонтерских активности кроз које се даје немерљив допринос локалним заједницама где ученички парламенти имају важну улогу.

На догађају је присуствовало преко 300 учесника, средњошколаца, наставника, директора школа, представника локалне самоуправе, Канцеларије за младе и волонтера.

 

Top