Клашња: Приоритет је сарадња KЗМ са локалним институцијама пружаоцима услуга за младе

Овај семинар су заједнички организовали Међународна организација за миграције, Министарство омладине и спорта и Национална Асоцијација Канцеларија за младе.

„Сматрамо да је јако важно континуирано радити на размени искуства између координатора канцеларија за младе, постигнутих резултата и изазова у раду са младима на локалном нивоу, али и стално улагати у подизање њихових капацитета.

20151030_100952

Такође, циљ нам је и да упознамо координаторе са методологијом мерења успешности спровођења Националне стратегије за младе на локалном нивоу, али пре свега да укажемо на важност координационе улоге канцеларија за младе  са кључним актерима на локалу  у процесу планирања и спровођења активности намењених младима“, поручила је Клашња.

20151030_101142

Данашњи семинар је део сета семинара који се организују са циљем успостављања одрживе сарадње локалних институција пружаоца услуга за младе (НСЗ, Установе културе и спорта, Центри за социјални рад, школе, установе здравља…) са циљем да услуге буду доступне за младе и да их млади користе у већем обиму.

Top