Изабран победнички есеј на конкурсу Мисије ОЕБС-а

Датум: 21.09.2016 | Категорија: Омладина,

Мисија ОЕБС-а у Србији уз подршку Министарства омладине и спорта реализовала је конкурс за писање есеја на тему „Улога младих у спровођењу обавеза из људске димензије ОЕБС-а“, са циљем да се међу младима снажније промовишу вредности активног грађанства, учешћа млaдих и важности њиховог гласа.

Селекциона комисија састављена од представница Мисије ОЕБС-а у Србији, Министарства омладине и спорта, Кровне организације младих Србије и професорке Правног факултета, изабрала је победнички есеј кроз процес анонимне рецензије. Као најбољи, оцењен је заједнички есеј Јоване Зјачић, волонтерке у склоништу за незбринуту децу и Ане Ћосић, наставнице немачког језика под насловом „Образовање значи знање“. Тема есеја је премошћавање јаза у образовању младих Рома и Ромкиња а ауторке су предложиле иновативни приступ уз коришћење добробити активног волонтерског рада студената.

Ауторке ће имати прилику да своје идеје представе на најзначајнијем годишњем догађају у оквиру људске димензије ОЕБСа који ће се одржати крајем септембра у Варшави.

Више информација о победничком есеју може се погледати ОВДЕ.

Назад

Архива вести