Фонд за младе таленте представљен на Самиту талената у Будимпешти

Под слоганом „Наша страст, наша будућност – то су наши таленти” 7. и 8. oктобра у Будимпешти је одржан традиционални Самит талената. Међу бројним учесницима била је и делегација Министарства омладине и спорта, предвођена државним секретаром Миланом Савићем.

У фокусу овогодишњег самита било је питање управљања талентима посредством различитих програма подршке и уз свеобухватну сарадњу заинтересованих актера. Као пример добре праксе у овом процесу истакнут је и Фонд за младе таленте Републике Србије.

Презентујући делатност Фонда од оснивања до данас, државни секретар Милан Савић истакао је да иза стипендија и награда Фонда стоји снажна жеља Републике Србије да најталентованије младе људе задржи у земљи која им је несебично помогла у процесу академског и стручног развоја. 

Овогодишњи сајам организован је од стране Националног центра за таленте Републике Мађарске, уз подршку госпође Каталин Новак, министарке без портфеља задужене за питање породице, и у сарадњи са мађарским председништвом у Савету Европе.

 

Top