Европа креће у борбу против намештања утакмица  

Датум: 18.09.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

У Швајцарској је данас почела конференција министара спорта земаља Савета Европе која има за циљ интензивнију борбу против намештања спортских резултата на територији Европе. 

Уз министре спорта, у раду конференције у швајцарском граду Маглингену, учествују и званичници најзначајних међународних институција међу којима су европска комесарка за образовање, културу и омладину Андрула Василиу, генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд и потпредседник Међународног олимпијског комитета и председник Светске антидопинг агенције Крег Риди.  Србију представља министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Спортски званичници, који су се окупили у циљу да се Европа уједини у борби против намештања утакмица, данас разговарају о спречавању корупције и механизмима за превенцију и санкционисање неетичких појава у спорту. Тема дискусије биће и унапређење сарадње у борби против допинга.

Резултат конференције биће потписивање Конвенције против намештања спортских резултата, којој ће се придружити и Србија. Наша земља ће закључке и препоруке Конвенције инкорпорирати и у нови Закон о спорту.

Назад

Архива вести