Државни секретар Дарко Станић на отварању Сајма омладинског предузетништа

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић имао је уводно излагање је на отварању „Сајма омладинског предузетништва `18“, одржаног 21. новембра 2018. године. У уводном обраћању говорили су и Зоран Мартиновић, испред Националне службе за запошљавање, и Маријана Маринковић, из Привредног форума младих. На панел дискусији „Иновације у својству савременог пословања“ учествовала је помоћница министра Снежана Клашња.

Државни секретар је истакао да је Министарство омладине и спорта подржало пројекат „Пут младог предузетника“, као и Сајам, у жељи да помогне младим људима да постану предузетници и да своје идеје преведу у конкретне пословне подухвате. „Један од основних приоритета рада Министарства који је исказан у Националној стратегији за младе за период од 2015-2025 године  је развијање услуга и механизама који поспешују запошљивост и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу.Посебан циљ је посвећен управо стварању подстицајних услова за развој предузетништва. Зато Министарство последње четири године опредељује и највећи део буџетских средстава за подршку пројектима и програмима унапређења услова за запошљавање младих које реализују омладинска удружења и савези, као и јединице локалне самоуправе које имају основану канцеларију за младе, те настојимо да мобилишемо средства и из међународних фондова, билатералне и претприступне помоћи ЕУ како би се појачао финансијски аспект подршке мерама за младе.“, рекао је Станић.

Сајам је организован у оквиру пројекта „Пут младог предузетника“ који реализује удружење  Привредни форум младих а који је Министарство омладине и спорта и ове године финансијски подржало. Циљ Сајма јесте да се млади у нашој земљи покрену ка идеји о развијању сопственог бизниса, али и да им се прикаже реална слика која стоји иза сваког предузетничког подухвата. Посетиоци ће у току тродневних активности имати прилику да у улози излагача види преко педесет предузетника, представнике хабова, институција и компанија, који ће бити ту за сва питања и недоумице које једна млада особа може имати приликом започињања сопственог бизниса.

Top