Доделом Доситеје за најбоље студенте Универзитета у Нишу почела је Академска недеља - Стипендије за нове академске победе најуспешнијима у Србији

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Републике Србије Вања Удовичић данас је уручио уговоре о стипендирању најбољим студентима Универзитета у Нишу. Доделом плакета ”Доситеја” и потписивањем уговора о стипендирању у Нишу je започела Академска недеља током које ће министар доделити стипендије најуспешнијим студентима из целе Србије.

„Честитам свимa вама, добитницима стипендија Фонда за младе таленте са Универзитета у Нишу. Част је и привилегија бити данас овде са вама, у друштву најбољих. Ви сте понос ваших родитеља, професора, пријатеља и свих нас, ви сте понос целе Србије. Задовољство ми је што могу лично и од срца да вам честитам и да вам кажем једно велико хвала за сав труд, рад и напор који сте уложили како бисте постигли успехе вредне дивљења. Ваша посвећеност, истрајност и одлучност да успете и да будете најбољи су уродили плодом, а плодови вашег труда које убирате данас су заслужени и нису вам поклоњени, већ сте их сами узели, јер вам припадају. Наставићемо да вас подржавамо и охрабрујемо да се усавршавате и стичете нова знања, а стипендије су само још једна потврда да препознајемо ваш потенцијал да идете напред и нижете нове успехе”, поручио је министар Удовичић стипендистима.

Стипендију Фонда за младе таленте Републике Србије добило је 209 најбољих студената Универзитета у Нишу, а Фонд за младе таленте Републике Србије ове године доделиће рекордан број и износ стипендија за 1550 најуспешнијих студената у Србији.

Top