Додељене стипендије Фонда за младе таленте студентима на државним факултетима

Од 2173 кандидата, колико се пријавило на наведени конкурс, 789 студената је добило стипендију за завршетак основних академских студија, а 392 студената је добило стипендију за мастер академске студије. Oве године је, такође, евидентно да добитници стипендије Фонда остварују све веће просечне оцене. На усвојеној Листи добитника стипендије минимална оцена за добијање стипендије Фонда за мастер академске студије износи 9,65, док је за основне студије минимална оцена 9,43.

Стипендија Фонда за најбоље студенте на факултетима у Републици Србији и ове године износи 30 хиљада динара по кандидату и исплаћује се за период од десет наставних месеци. Фонд за младе таленте ће ове године за школовање најбољих студената на домаћим факултетима инвестирати више од 400 милиона динара.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети ОВДЕ.

Фонд за младе таленте је основала Влада Републике Србије у жељи да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Од оснивања 2008. године, до данас, држава је преко Фонда стипендирала близу 7400 студената завршних година основних и мастер академских студија на државним факултетима у Србији.

Свим добитницима стипендија по наведеном конкурсу честитамо и желимо успех у даљем школовању и усавршавању. Такође, обавештавамо добитнике стипедније Фонда да ће информација о терминима и начину потписивања Уговора о стипендирању бити објављена у најкраћем року на сајту Министарства омладине и спорта.

Top