Дo 200 хиљада динара за најбоље средњошколце

Датум: 10.03.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

Влада Републике Србије наградиће и ове године најбоље средњошколце за успехе које су постигли на домаћим и међународним такмичењима. У зависности од освојеног места и ранга такмичења, држава ће средњошколце наградити износом од 20 до 200 хиљада динара. Конкурс је отворен од 10. марта до 17. априла 2015. године.

Фонд за младе таленте, којим председава министар омладине и спорта Вања Удовичић,  расписао је конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за успехе постигнуте на такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2014. године.

На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су 2014. године освојили једно од прва три места на републичким или међународним такмичењима која се налазе у Календару такмичења и смотри ученика средњих школа за школску 2013/2014. и 2014/2015. годину Министарствa просвете, науке и технолошког развоја, Стандардима за рангирање такмичења у земљи и иностранству у области музичке и балетске уметности и Критеријумима за награђивање ученика средњих школа у области физичког васпитања и спорта које је усвојио Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта.

Најнижа награда у износу од 20 хиљада динара додељује се освајачима трећих места на републичким такмичењима, док победници светских такмичења добијају највише награде које износе 200 хиљада динара.

Текст и пропозиције конкурса доступни су ОВДЕ.

Прошле године, по овом основу, Министарство омладине и спорта је наградило више од 1100 средњошколаца из целе Србије.

 

Назад

Архива вести