Делегација Уједињених Арапских Емирата у радној посети Републици Србији

Током посете, емиратска делегација обишла је Завод за спорт и медицину спорта, Кућу фудбала у Старој Пазови, омладински Еколошки центар Радуловачки у Сремским Карловцима, а присуствовала је и отварању Сајма спорта, користећи прилику да са различитим спортским савезима размени знања и информације од значаја.

Састанци су уприличени и са представницима Антидопинг агенције Србије, као и Спортског савеза Србије, а гости су показали посебно интересовање за спорт за све, рекреативни, школски и студентски спорт, укључивање жена и особа са посебним потребама у спорт, као и борбом против допинга у спорту.

Делегација, коју је предводио генерални секретар за омладину и спорт, Ибрахим Абдул Малик Мохамед Али, на крају посете састала се са делегацијом Министарства омладине и спорта, предвођеном помоћником министра Урошем Зековићем, као и делегацијом Олимпијског комитета Србије, у којој су били генерални секретар Ђорђе Вишацки и програмски директор Дамир Штајнер.

Том приликом истакнута је потреба за прављењем конкретног акционог плана, који би садржао календар заједничких активности у области омладине и спорта у наредном периоду.

Top