Делегација Светске федерације школског спорта посетила Министарство спорта Републике Србије

Министар спорта у Влади Републике Сербије Зоран Гајић угостио је делегацију Светске федерације школског спорта (ИСФ) коју су чинили највиши званичници ове спортске организације, председник Лоран Петринк и генерални секретар Хрвоје Чустоња. Састанку су присуствовали и председник Савеза за школски спорт Србије и члан УО ИСФ Жељко Танасковић и чланови кабинета министарства спорта - државни секретар Марко Кешељ, посебни саветник министра Дејан Бојовић и шеф кабинета Јован Кнежевић.

Савез школског спорта Србије (СССФ) датира од 1970. године када је основан са циљем промоције спорта омладине у земљи. Од тада, организација је прешла дуг пут пролазећи кроз промене и развој, али циљ је увек био и остао да се створе услови који би младима пружили могућност да развију свој креативни потенцијал у спорту. Од када је српски школски савез ушао у ИСФ породицу, постао је редован домаћин такмичења у календару ИСФ догађаја.

У веома конструктивном разговору дошло се до важних закључака везано за правце којим ће тећи даљи развој школског спорта како у Србији тако и на светском нивоу. Министар спорта Гајић и председник ИСФ-а Петринка потписали су меморандум о сарадњи чији је циљ даљи развој и промоција спорта у школама како на националном тако и на међународном нивоу, стварајући повећану свест о спорту и доводећи више младих у спорт од најранијег узраста, а тиме и богатији, потпунији, квалитетнији живот.

Председник ИСФ-а Петринка овом приликом уручио је специјалну плакету захвалности министру спорта Србије Зорану Гајићу. Живописно издање књиге 50 година српског школског спорта министру је уручио председник Савеза за школски спорт Србије и члан УО ИСФ Жељко Танасковић.

Top