Делегација „One Young World“ у евалуационој посети Београду

Делегација се налази у Београду у циљу евалуације кандидатуре и процене капацитета организационог тима и мреже сарадника за организацију Светског самита младих 2017. или 2018. године управо у главном граду Србије.

Током састанка, госпођа Клашња представила је гостима омладинску политику Републике Србије, истичући главне активности и приоритете за наредни период. Том приликом, указала је и на подршку коју млади добијају од стране ресорног министарства, похваливши и иницијативу Организационог комитета „One Young World“ из Србије да светско окупљање овог значаја доведе у Београд.

Приликом кандидатуре, дефинисано је да је централни циљ да се Београд и Србија високо позиционирају на светској мапи, да наши млади добију прилику да се повежу са вршњацима из целог света и представе примере добре праксе из Србије, умреже се и започну у будућности са одређеним заједничким активностима у различитим областима, како на регионалном, европском, тако и на глобалном нивоу.

„One Young World“ окупља преко 2.000 младих лидера узраста 18-30 година из 190 земаља света, водеће светске компаније и експерте, као и значајне личности из области политике, бизниса, спорта и културе. Током самита, уз младе су и експерти светског реномеа попут Боба Гелдофа, Кофи Анана, Мухамеда Јунуса, Ричарда Бренсона.

Евалуациона посета резултат је детаљне анализе поднете кандидатуре и уласка Београда у најужи избор за организовање Светског самита „One Young World“, уз Хаг и Боготу. Коначна одлука биће донета на јесен 2015. године.

Top