Деца из Србије на пријатељској фудбалској утакмици у Милану, Дејан Станковић поново на терену

Посету деце из Србије иницирао је министар омладине и спорта Вања Удовичић приликом посете сајму EXPO у Милану. Наш прослављени фудбалер Дејан Станковић угостио је малишане као спортски амбасадор пројекта.

IMG_7852

Савез за школски спорт Србије одабрао је екипе од по шест дечака (ОШ „Свети Сава“ Житиште) и девојчица (ОШ „Доситеј Обрадовић“ Нови Сад) узраста 11-12 година, који су победници националног школског турнира у малом фудбалу, а који су у Милано отпутовали са представницима Министарства омладине и спорта и својим наставницима.Деца су по доласку обишла  павиљон Србије на сајму EXPO.

IMG_7824

На финалном мечу нашим спортистима велику подршку пружио је Дејан Станковић који је са трибина „ускочио“ на терен и прикључио се утакмици. Он се присетио и својих почетака у тим годинама и поручио деци да се пре свега забављају у спорту, али да увек треба да иду напред,  сањају и не одустају – а да ће се трудом и радом ти снови и остварити.

IMG_7831

Следећег дана посете, Дејан Станковић позвао је нашу децу у обилазак стадиона Сан Сиро, стадион два позната миланска тима - Интера и Милана. Млади спортисти обишли су и свлачионице, а највише их је обрадовао излазак на терен и обилазак музеја у коме су изложени трофеји и награде.

IMG_7884

Станковић је истакао да се нада да је ово само почетак и да ће се лепа сарадња са Министарством омладине и спорта наставити и у будућности, и поделио нашим малишанима поклоне.

Top