Crowdfunding као модел прикупљања капитала за бизнис идеје младих

У Београду је данас, 7. јуна 2017. године одржана конференција „Belgrade Crowdfunding Convention“ са циљем да се концепт crowdfunding-а, као алтернативног механизма финансирања, приближи широј публици, пре свега младима. Конвенција је окупила crowdfunding ентузијасте и стручњаке из Србије и региона у циљу унапређивања и реализације овог концепта. У оквиру Конвенције разговарало се о crowdfunding-у у европском контексту, искуствима у Србији и Словенији а могле су се чути и препоруке за успешне crowdfunding кампање.

Снежана Клашња, помоћница министра за омладину, истакла је резултате недавно реализоване студије о предузетништву младих која је показала да је један од највећих проблема са којима се млади предузетници суочавају недостатак почетног капитала за покретање посла. „Crowdfunding даје једнаке шансе свима јер свако ко има добро разрађену идеју може да покрене кампању за прикупљање средстава и провери колико је његова пословна замисао привлачна инвеститорима“, рекла је Клашња.

Скуп су отворили заменик немачког амбасадора, Александер Јунг и менаџер Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Иван Секуловић.

Догађај је организовао Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва заједно са Немачко-српском иницијативом за одрживи раст и запошљавање, немачком фондацијом Хајнрих Бол и Бродото регионалном организацијом.

Top