Боровчанин позвао младе региона да посете EXIT

Четврти регионални Сајам омладинског туризма ОpeNS youth fair 2015. одржава се 7. и 8. јула у Новом Саду, а свечано отварање приређено је у Градској кући. Присутнима су се обратили потпредседник Владе и министар за трговину, туризам и телекомуникације Расим Љајић, државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин, градоначелник Милош Вучевић и директор EXIT тима Душан Ковачевић. Сајам се одржава непосредно пред фестивал EXIT, а програмима на Тргу слободе и у Католичкој порти присуствују млади из целог света.

“Сајам омладинског туризма је добра прилика да се види како омладинске иницијативе у партнерству с државом могу да заживе и постану традиционалне”, истакао је државни секретар Боровчанин.

EXIT фондација је уз подршку 115 омладинских и студентских организација, Локалног одбора и у сарадњи са градом Новим Садом, аплицирала за Омладинску престоницу Европе за 2018. годину – “OPENS2018” и Нови Сад је ушао у најужи круг за ту престижну титулу, због чега се овогодишњи Сајам зове ОpeNS youth fair 2015.

„Позивам све младе људе Западног Балкана да посете EXIT, место које је растерећено свих тензија, где су обрисане све разлике и где се ствара регион у којем влада толеранција, сарадња и партнерство међу младима”, истакао је државни секретар Боровчанин, који је недавно изабран за „Европског младог политичара региона“, због охрабривања младих на иницијативу и уливања наде у регионалну сарадњу.

ОpeNS youth fair 2015. ће на Тргу слободе имати сајамски – изложбени део, где ће се представити најатрактивније омладинске дестинације Балкана, као и фестивали, клубови, центри за екстремне спортове и многе друге атракције региона, а садржаће и панел дискусију „Омладинске престонице Европе као модел брендирања дестинације" која ће се одржати у СКЦ „Фабрика" другог дана трајања сајма. Заједничким представљањем са „Арт еко маркетом" у Католичкој порти, посетиоци ће, поред представљања разних дестинација и фестивала, моћи да уживају и у наступу музичких бендова, артиста и производима из радионица младих уметника и дизајнера.

Top