Боровчанин: Потребна већа подршка младима региона

Датум: 10.07.2015 | Категорија: Омладина,

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин изјавио је да се омладина Западног Балкана сусреће са сличним проблемима, због чега је неопходно да све владе у региону решавање проблема младих ставе на врх приоритета.

“Данас се млади на просторима Западног Балкана суочавају са истим проблемима и сличним неизвесностима за будућност”, сматра Боровчанин, који као примере наводи недовољно обезбеђено право на рад, нормално и модерно школовање, недостатак културно спортских садржаја, путовања и осталих елемента нормалне младости.

Отварајући Регионалну конференцију о младима “Колашин 2015”, он је као решење предложио да све владе у региону ставе младе у врх својих приоритета и да се сва министарства, општине и градови такмиче у томе ко је више урадио за омладину.

“Поносно истичем да је Влада Србије направила искорак по том питању и донела Националну стратегију за младе, а сада је на реду њена реализација и спровођење, како би млади заиста осетили њене бенефите“, поручује државни секретар, који је додао да примећује тренд израде сличних стратегија и у осталим земљама Западног Балкана, што оцењује као добро за будућност овог простора.

Боровчанин је конференцију у Колашину искористио да још једном позове младе на повезивање, толеранцију, сарадњу и партнерство јер “само тако можемо доживети просперитетни регион”.

Према његовим речима, управо је због тога изузетно важно наставити процес формирања Уније младих Западног Балкана, како би омладина у партнерству са државама направила платформу за светлију будућност.

“За то имамо подршку међународних партнера, што је потврдила и канцеларка Меркел током посете Србији и сусрета са премијером Вучићем, тако да на нама остаје да максимално искорисимо ту подршку, а младима створимо безбеднију младост у економском и социјалном смислу“, закључио је државни секретар Боровчанин.

Назад

Архива вести