Боровчанин: Посао младим талентима

Радионица под називом „Од њиве до трпезе – Карнекс“, намењена свим стипендистима технолозима, инжењерима сточарства, хемичарима, еколозима, ветеринарима и електро-инжењерима, пружила је прилику да се њих 30 упозна са процесом рада и начином пословања, али и представи једној од најуспешнијих домаћих компанија, како би добили могућност стручне праксе и запослења.

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин је, отварајући радионицу, подсетио да су стипендисти Фонда наши најбољи студенти и будућа елита Србије, и да држава мора да обезбеди услове да они реализују своје таленте и започну пословну каријеру или сопствени бизнис.

„Овакве радионице имају циљ да стипендистима Фонда, који имају просек оцена већи од 9,5 пруже практично знање и вештине, а наша је обавеза да им омогућимо представљање најбољим компанијама како би могли да добију пре свега стручну праксу и запослење и шансу да наставе каријеру у системима који су успешни као што су то и они били током студија“, истакао је државни секретар, и објаснио како држава на тај начин мења критеријуме на које неко долази до посла, а који су у прошлости често били чланство, подобност и полтронство.

„Тако почињемо да вреднујемо резултате оних најбољих и омогућавамо им да остану у земљи. Тако се спречава одлив мозгова. Тако се ствара боља Србија“, закључио је Боровчанин.

Тридесетак стипендиста су се након обиласка производног погона упознали са целокупним процесом рада и начином пословања у компанији Карнекс кроз радионице чије су теме биле одржавање и унапређење високог квалитета производа, задовољавање потреба потрошача, увођење савремених технолошких иновација, брига о природи и еколошки оријентисана производња, а предавања су држали и инжењери технологије и стручњаци из области маркетинга.

Радионицу под називом „Од њиве до трпезе – Карнекс“, за стипендисте Фонда за младе таленте организовали су Министарство омладине и спорта у сарадњи са МК групом и компанијом Карнекс, а уз подршку Београдске отворене школе.

Top