Боровчанин: Младима на селу потребна конкретна подршка

Датум: 10.07.2015 | Категорија: Омладина,

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин изјавио је да се пољопривредни потенцијал Србије може искористити само ако се младима на селу да конкретна подршка и као решење предложио умрежавање омладине, канцеларија за младе, стручних служби и приватних фирми.

“Омладина у руралним деловима Србије заиста има младост са далеко више неизвесности за будућност, него омладина у граду“, приметио је Боровчанин током посете Пријепољу.

Обилазећи учеснике пројекта "Запошљавање младих из пријепољске општине кроз развој производње јагодичастог воћа", он је упозорио да животни услови, незапосленост, затворени домови културе и недостатак других садржаја који живот чини испуњеним и нормалним, су само неке од негативних карактеристика њихове младости.

“С друге стране, пољопривредни потенцијал Србије се може искористити само ако се младима на селу да конкретна подршка од информација и обука, преко помоћи у опреми и засадима, до сигурног тржишта“, поручује државни секретар који сматра да омладини Србије воља, марљивост и поштење не фали, али им фали конкретнија подршка.

Према његовим речима, овај пројекат је показао да правилним умрежавањем омладине, канцеларија за младе, стручних служби и приватних фирми може доћи до жељеног резултата.

“Ми ћемо и даље са ресорним Министарством за пољопривреду развијати овакве програме, како би постали доступни омладини у свим селима Србије“, закључио је државни секретар Боровчанин.

Назад

Архива вести