1346 стипендија Фонда за младе таленте за студије у Републици Србији

Датум: 01.04.2019 | Категорија: Вести, Омладина,

На 86. седници Фонда за младе таленте одржаној 1. априла 2019. године, усвојена је листа 1346 добитника стипендије Фонда по Конкурсу за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2018/19. годину.

Од 1730 кандидата колико се пријавило на Kонкурс, 945 студената ће добити стипендије за завршну годину основних академских студија, а 401 студент ће бити стипендиран за мастер академске студије. Стипендија Фонда за младе таленте и ове године износи 30.000,00 динара месечно и исплаћује се за период од десет наставних месеци. На иницијативу председника Фонда за младе таленте Републике Србије Вање Удовичића и ове године стипендију је добило 50 студената више него прошле године.

"Ово је улагање у нашу најквалитетнију, најздравију будућност. И искрено се надам да ће и број студената сваке године бити све већи, не само по добијању стипендија, већ и по одазиву на конкурс. Јер ово је оно што желимо да гајимо – да наши најбољи студенти, да наши најбољи млади буду награђени за труд и за време уложено првенствено у себе саме", истиче председник Фонда за младе таленте Републике Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Tакође, на 86. седници Фонда усвојена je одлука о расписивњу Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2018. године.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети овде.

Назад

Архива вести