Завршетак радова на четири игралишта на Кошутњаку

Реконструкција игралишта у оквиру трим стазе на Кошутњаку је у завршној фази и већ средином августа завршавају се радови на отвореним теренима за рукомет, одбојку, фудбал и кошарку. Сва четири отворена терена, као што је и трим стаза, биће бесплатни и доступни грађанима за коришћење. Ово је још један корак ка уређењу Завода за спорт и медицину спорта као Националног тренинг центра, куће свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста.

Отворени терени за рукомет, одбојку и кошарку добијају нову тартан подлогу а терен за фудбал вештачку траву, а биће инсталирана и расвета на сваком терену појединачно. Истовремено, биће постављено ново постоље за одбојкашку мрежу, фудбалски терен добиће нове голове, а кошаркашки савремене конструкције и кошеве.

Трим стаза на Кошутњаку, која је изграђена 1976, а обновљена 2017. годинe, сада има видео надзор и осветљење целом дужином од 1.200 метара, чиме је обезбеђено несметано и безбедно коришћење и у вечерњим сатима. Ово је омиљено место за тренинг и рекреацију које сви могу да користе даноноћно, а брига о безбедности и здрављу корисника нам је увек на првом месту.

Ови радови су наставак велике реконструкције која је урађена прошле године и у коју је држава уложила 30 милиона динара. Обновљена је трим стаза, постављена тартан подлога и набављене савремене справе за вежбање које су распоређене на сваких 100 метара целом дужином стазе.

Ускоро ће почети и радови на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане на Кошутњаку у склопу Националног тренинг центра, који ће се простирати на површини од 3,36 хектара. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.

Top