Završetak radova na četiri igrališta na Košutnjaku

Rekonstrukcija igrališta u okviru trim staze na Košutnjaku je u završnoj fazi i već sredinom avgusta završavaju se radovi na otvorenim terenima za rukomet, odbojku, fudbal i košarku. Sva četiri otvorena terena, kao što je i trim staza, biće besplatni i dostupni građanima za korišćenje. Ovo je još jedan korak ka uređenju Zavoda za sport i medicinu sporta kao Nacionalnog trening centra, kuće svih sportista, rekreativaca, perspektivnih i profesionalnih sportista.

Otvoreni tereni za rukomet, odbojku i košarku dobijaju novu tartan podlogu a teren za fudbal veštačku travu, a biće instalirana i rasveta na svakom terenu pojedinačno. Istovremeno, biće postavljeno novo postolje za odbojkašku mrežu, fudbalski teren dobiće nove golove, a košarkaški savremene konstrukcije i koševe.

Trim staza na Košutnjaku, koja je izgrađena 1976, a obnovljena 2017. godine, sada ima video nadzor i osvetljenje celom dužinom od 1.200 metara, čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno korišćenje i u večernjim satima. Ovo je omiljeno mesto za trening i rekreaciju koje svi mogu da koriste danonoćno, a briga o bezbednosti i zdravlju korisnika nam je uvek na prvom mestu.

Ovi radovi su nastavak velike rekonstrukcije koja je urađena prošle godine i u koju je država uložila 30 miliona dinara. Obnovljena je trim staza, postavljena tartan podloga i nabavljene savremene sprave za vežbanje koje su raspoređene na svakih 100 metara celom dužinom staze.

Uskoro će početi i radovi na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku u sklopu Nacionalnog trening centra, koji će se prostirati na površini od 3,36 hektara. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.

Top