За квалитетније и здравије одрастање најмлађих – отворено реконструисано игралиште у Новом Саду

Данас је у Новом Саду, у Eвропској престоници младих, отворено прво од 27 дечјих игралишта која ће на иницијативу Министарства омладине и спорта бити реконструисана до краја ове године у 11 градова и општина у Србији, у оквиру ИПА пројекта „Реконструкција и побољшање услова за безбедност дечјих игралишта у Србији“.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је на отварању игралишта изразио посебно задовољство што ће најмлађи Новосађани добити прави дечји кутак за игру и дружење и том приликом истакао:

„Промоцији здравог живота и популаризацији спорта, нарочито код деце, посвећујемо посебну пажњу и зато ми је изузетно драго што је Европска унија подржала још један ИПА пројекат Министарства омладине и спорта. Посебну величину догађају даје чињеница да се све дешава у Европској недељи спорта у којој учествује и Србија и која промовише управо физичку активност од најмлађег узраста и диже свест грађана о значају бављења физичким активностима без обзира на године. Веома је важно да велики градови, попут Новог Сада, имају што више оваквих игралишта како би нашим најмлађима омогућили што квалитетније одрастање“.

Отварању су присуствовали и Њ.Е. Сем Фабрици, aмбасадор Делегацијe ЕУ у Републици Србији, Oгњен Цвјетичанин, члан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину, и Марко Јовановић, в.д. помоћник министра финансија Републике Србије.

Реконструкција дечјих игралишта се ради по највишим европским стандардима безбедности и сигурности и поред Новог Сада биће изведена и у Београду, Врању, Крагујевцу, Нишу, Новом Пазару, Пожаревцу, Суботици, Ужицу, Шапцу и Крушевцу. Укупна вредност пројекта је око 1,25 милиона евра, а сва средства обезбеђује ЕУ.

 

 

Top