Удовичић посетио 38. Сајам туризма: Београд је престоница спортског туризма

„Пре непуних месец дана Београд је проглашен за шампиона спортског туризма и то је чињеница којом се поносимо. Спортски туризам је грана која има огроман потенцијал и он се развија пре свега изградњом спортске инфраструктуре. Као најсвежији пример можете узети новоизграђену Атлетску дворану која се свечано отвара 1. марта када ће угостити људе из Европе и света“, рекао је Удовичић.

MVU, Sajam turizma 4

Он је истакао да изградњом спортских објеката умногоме утичемо на развој туризма у Србији.

„Организацијом такмичења привлачимо велики број посетилаца из Европе и света да дођу у Србију. Само током Европског првенства у ватерполу остварено је преко 7.500 ноћења“, рекао је Удовичић.

Министар је додао да изградњом спортске инфраструктуре уједно стварамо и услове за наше спортисте да се припремају у Србији али и привлачимо стране спортисте да дођу у нашу земљу.

MVU, Sajam turizma 2

„Србију у свету препознају као земљу спорта, земљу која је добар домаћин свих такмичења,  што смо и доказали на недавно одржаним Европским првенствима у ватерполу и у футсалу где су оборени рекорди посећености спортског догађаја тог типа. Сигуран сам да ће исти случај бити и на Европском првенству у атлетици наредне године“, нагласио је Удовичић.

Удовичић је на Сајму туризма, са бившим колегом ватерполистом Филипом Филиповићем и кошаркашем Ненадом Крстићем, обишао и штанд амбасаде Турске.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1mOab3eG-bA[/embed]
Top