Udovičić posetio 38. Sajam turizma: Beograd je prestonica sportskog turizma

„Pre nepunih mesec dana Beograd je proglašen za šampiona sportskog turizma i to je činjenica kojom se ponosimo. Sportski turizam je grana koja ima ogroman potencijal i on se razvija pre svega izgradnjom sportske infrastrukture. Kao najsvežiji primer možete uzeti novoizgrađenu Atletsku dvoranu koja se svečano otvara 1. marta kada će ugostiti ljude iz Evrope i sveta“, rekao je Udovičić.

MVU, Sajam turizma 4

On je istakao da izgradnjom sportskih objekata umnogome utičemo na razvoj turizma u Srbiji.

„Organizacijom takmičenja privlačimo veliki broj posetilaca iz Evrope i sveta da dođu u Srbiju. Samo tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu ostvareno je preko 7.500 noćenja“, rekao je Udovičić.

Ministar je dodao da izgradnjom sportske infrastrukture ujedno stvaramo i uslove za naše sportiste da se pripremaju u Srbiji ali i privlačimo strane sportiste da dođu u našu zemlju.

MVU, Sajam turizma 2

„Srbiju u svetu prepoznaju kao zemlju sporta, zemlju koja je dobar domaćin svih takmičenja,  što smo i dokazali na nedavno održanim Evropskim prvenstvima u vaterpolu i u futsalu gde su oboreni rekordi posećenosti sportskog događaja tog tipa. Siguran sam da će isti slučaj biti i na Evropskom prvenstvu u atletici naredne godine“, naglasio je Udovičić.

Udovičić je na Sajmu turizma, sa bivšim kolegom vaterpolistom Filipom Filipovićem i košarkašem Nenadom Krstićem, obišao i štand ambasade Turske.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1mOab3eG-bA[/embed]
Top