Удовичић: Награде добило 106 средњошколаца више него прошле године

На конкурс се пријавило 1542 ученика средњих школа, а 1262 кандидата ће добити награду Фонда за успех постигнут на домаћим или међународним такмичењима. На седници је такође донета Одлука о усвајању висини износа новчаних награда по наведеном Конкурсу по којој ће ученици добити награде у износу од 20.000 до 200.000 динара, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења.

,,С поносом могу да кажем да награђујемо 106 средњошколаца више него прошле године и изузетно ми је драго да држимо позитиван тренд раста и да је број ученика из године у годину све већи. Та деца су будућност Србије и морамо непрекидно улагати у њих, у знање и у таленат. Још једном им честитам на успесима, а све награде исплатићемо већ почетком августа“, рекао је Удовичић.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта награђено је више од 8000 ученика средњих школа који су своје резултате постигли на домаћим и међународним такмичењима.

Овде можете преузети Листу добитника награда и Обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по наведеном Конкурсу.

Top