Udovičić: Nagrade dobilo 106 srednjoškolaca više nego prošle godine

Na konkurs se prijavilo 1542 učenika srednjih škola, a 1262 kandidata će dobiti nagradu Fonda za uspeh postignut na domaćim ili međunarodnim takmičenjima. Na sednici je takođe doneta Odluka o usvajanju visini iznosa novčanih nagrada po navedenom Konkursu po kojoj će učenici dobiti nagrade u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja.

,,S ponosom mogu da kažem da nagrađujemo 106 srednjoškolaca više nego prošle godine i izuzetno mi je drago da držimo pozitivan trend rasta i da je broj učenika iz godine u godinu sve veći. Ta deca su budućnost Srbije i moramo neprekidno ulagati u njih, u znanje i u talenat. Još jednom im čestitam na uspesima, a sve nagrade isplatićemo već početkom avgusta“, rekao je Udovičić.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 8000 učenika srednjih škola koji su svoje rezultate postigli na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Ovde možete preuzeti Listu dobitnika nagrada i Obaveštenje o utvrđenim iznosima nagrada u odnosu na nivo/rang takmičenja i osvojeno mesto po navedenom Konkursu.

Top