Сајам спорта потврдио статус водеће спортске манифестације у региону

Овогодишњи Сајам спорта оборио је све рекорде и потврдио статус водеће спортске манифестације у региону. Постављени су и нови стандарди у организацији и промоцији самог догађаја. На 20 терена за активацију, полигону за атлетику и крос фит, трамбулини, ски скакаоници, татамију за борилачке спортове, теретани, представљени су сви спортови. Током три дана одржан је и велики број спортских радионица, предавања и едукација о спорту.

„Хвала свим спортским савезима Србије који су учествовали на овогодишњем Сајму спорта. Срећан сам што је број деце која су активна на Сајму спорта видљиво порастао. Још више ме радује што сам сигуран да ће наредна спортска година бити још успешнија и што ћемо сви бити физички активнији и за нове победе и изазове спремнији. Видимо се следеће године на истом месту”, рекао је Предраг Перуничић, државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта.

„На правом смо путу. Све је више деце која се баве спортом и све је више младих људи који своје узоре виде у спортским херојима. Србија је земља спорта и шампиона. Ми волимо да се такмичимо. Ми волимо да побеђујемо. Ова три дана на Сајму спорта величали смо све прошле успехе, планирали наредне, опробали се у неким новим спортским вештинама, разменили знања и искуства и пре свега уживали. Хвала свима што сте у оволиком броју били на Сајму спорта и славили праве вредности, јер „Спорт је закон”, изјавио је на церемонији затварања Немања Свјетличић, директор Сајма спорта.

Сајам спорта под слоганом „Спорт је закон“ одржан је на Београдском сајму у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије.

На Сајму спорта учествовало је 40 територијалних спортских савеза, 95 националних гранских савеза, најважније спортске високошколске установе И представници најзначајнијих спортских институција у земљи. Поред државних спортских савеза и комитета, на Сајму спорта су се представили и многобројни излагачи спортске опреме, хране, суплемената у исхрани, за опоравак и рехабилитацију спортиста.

Уз домаћина, Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, на Сајму су учествовали и Параолимпијски и Олимпијски комитет Републике Србије, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Антидопинг агенција Републике Србије, Секретаријат за омладину и спорт града Београда са Спортским савезом Београда, Секретаријат за омладину и спорт АП Војводине са Спортским савезом Војводине, Спортски савез Косова и Метохије.

Top