Sajam sporta potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu

Ovogodišnji Sajam sporta oborio je sve rekorde i potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu. Postavljeni su i novi standardi u organizaciji i promociji samog događaja. Na 20 terena za aktivaciju, poligonu za atletiku i kros fit, trambulini, ski skakaonici, tatamiju za borilačke sportove, teretani, predstavljeni su svi sportovi. Tokom tri dana održan je i veliki broj sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu.

„Hvala svim sportskim savezima Srbije koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu sporta. Srećan sam što je broj dece koja su aktivna na Sajmu sporta vidljivo porastao. Još više me raduje što sam siguran da će naredna sportska godina biti još uspešnija i što ćemo svi biti fizički aktivniji i za nove pobede i izazove spremniji. Vidimo se sledeće godine na istom mestu”, rekao je Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta.

„Na pravom smo putu. Sve je više dece koja se bave sportom i sve je više mladih ljudi koji svoje uzore vide u sportskim herojima. Srbija je zemlja sporta i šampiona. Mi volimo da se takmičimo. Mi volimo da pobeđujemo. Ova tri dana na Sajmu sporta veličali smo sve prošle uspehe, planirali naredne, oprobali se u nekim novim sportskim veštinama, razmenili znanja i iskustva i pre svega uživali. Hvala svima što ste u ovolikom broju bili na Sajmu sporta i slavili prave vrednosti, jer „Sport je zakon”, izjavio je na ceremoniji zatvaranja Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta.

Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“ održan je na Beogradskom sajmu u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Na Sajmu sporta učestvovalo je 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove I predstavnici najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta su se predstavili i mnogobrojni izlagači sportske opreme, hrane, suplemenata u ishrani, za oporavak i rehabilitaciju sportista.

Uz domaćina, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu su učestvovali i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Top