Представљен Национални програм запошљавања младих до 2020. на Копаоник бизнис форуму

Он је истакао да је горући проблем младих у Србији незапослеснот и да је управо због тога у 2015. години покренуо консултације са најуспешнијим компанијама у Србији о проблемима са којима се сусрећу када запошљавају младе.

„Оно што су компаније истакле као највећи проблем јесте чињеница да су млади неприпремљени за рад у струци, односно да немају довољно праксе. Управо зато данас желим да упутим позив свима присутнима, представницима компанија и институција да дају шансу младима да стекну искуство и праксу. Она је неопходна и изузетно важна ствар за професионални развој младог човека“, рекао је министар омладине и спорта.

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, Копаоник бизнис форум

Удовичић је истакао да је циљ програма да се промени систем вредности код младих, као и да млади поседују примењива знања и вештине и похађају праксу. 

„Механизам за спровођење мера је формирање Саветa за запошљавање младих председника Владе Републике Србије. Сматрам да су заједнички рад и деловање сва три сектора – јавног, приватног и цивилног од пресудног значаја за решавање проблема запошљавања младих“, нагласио је Удовичић.

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, Копаоник бизнис форум

Он је на Бизнис форуму представио јавности и Национални фонд за развој спорта, чије је оснивање предвиђено новим  Законом о спорту.

„Циљ овог Фонда јесте улагање, пре свега у рекреацију, као најширу област спорта која је доступна свим узрастима. Морам да нагласим да ће процес улагања средстава у Фонд бити апсолутно транспарентан, а сва уложена средства јавно доступна и видљива, како би инвеститори могли да прате где одлази сваки динар који су уложили“, рекао је министар Удовичић.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=-ap-Y9YwXTs&feature=youtu.be[/embed]
Top