Помоћник министра Снежана Клашња у Естонији на ЕУ конференцији о целоживотном вођењу

У склопу естонског председавања Саветом ЕУ у Естонији је 27. и 28. септембра 2017. године одржана 7. ЕУ конференција о политикама целоживотног вођења. У делегацији Републике Србије учествовала је Снежана Клашња, помоћница министра као и представници  Еурогајденс центра, Завода за унапређивање васпитања и образовања  и Београдске отворене школе.  

Догађај је организован као наставак активности Европске мреже политике целоживотног учења у којој је Србија активно учествовала годинама уназад и с циљем да учесници размене информације о политикама које на националном нивоу у области целоживотног вођења спроводе. Посебан акценат организатори скупа ставили су на примену ICT алата у каријерном вођењу, као и на новине у политици целоживотног вођења које доприносе смањењу осипања из школа и развијању компетенција за запошљавање младих.

Поред пленарних сесија одржано је више групних дискусија. Помоћник министра је током дискусије истакла значај целоживотног вођења за бољу запошљивост младих и смањења јаза између образовања и тржишта рада као и важност развоја дигиталних компетенци код пружалаца и корисника услуга целоживотног вођења.

Конференцију на којој је учествовало 200 представника из 40 држава организовало је Министарство образовања и истраживања Естоније у сарадњи са CEDEFOP и фондацијом Innove и Европском комисијом.

Top