Отворен хокејашки турнир за децу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је отворио хокејашки турнир за децу "Миодраг Шишић - Шиле". Отварању у „Пиониру“ присуствовали су и репрезентативци Србије у хокеју који су недавно освојили бронзану медаљу на Светском првенству одржаном у Београду.

„Овај турнир је прилика да искажемо свој спортски дух и гостопримство. Како турнир нема такмичарски карактер, он представља идеалну прилику да се кроз спорт, без ривалитета, подстакну права пријатељства међу младим хокејашима. Спорт повезује људе, негује праве вредности и учи животу од најранијих дана. Зато осећам велико задовољство што постоје овакви турнири који децу из различитих држава региона уче да се кроз спорт друже, окупљају због спорта и чувају своје здравље“, рекао је министар Удовичић.

Министар је искористио прилику да хокејашким репрезентативцима Србије ода признање на подршци коју дају младим хокејашима. „А вама, младима, поручујем да се угледате на њих и да нам у будућности доносите медаље са многих такмичења“, изјавио је министар спорта.
Top