Otvoren hokejaški turnir za decu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je otvorio hokejaški turnir za decu "Miodrag Šišić - Šile". Otvaranju u „Pioniru“ prisustvovali su i reprezentativci Srbije u hokeju koji su nedavno osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu.

„Ovaj turnir je prilika da iskažemo svoj sportski duh i gostoprimstvo. Kako turnir nema takmičarski karakter, on predstavlja idealnu priliku da se kroz sport, bez rivaliteta, podstaknu prava prijateljstva među mladim hokejašima. Sport povezuje ljude, neguje prave vrednosti i uči životu od najranijih dana. Zato osećam veliko zadovoljstvo što postoje ovakvi turniri koji decu iz različitih država regiona uče da se kroz sport druže, okupljaju zbog sporta i čuvaju svoje zdravlje“, rekao je ministar Udovičić.

Ministar je iskoristio priliku da hokejaškim reprezentativcima Srbije oda priznanje na podršci koju daju mladim hokejašima. „A vama, mladima, poručujem da se ugledate na njih i da nam u budućnosti donosite medalje sa mnogih takmičenja“, izjavio je ministar sporta.
Top