Опроштајна посета амбасадорке Чен Бо

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић угостио је у кабинету министарства Њ.Е. амбасадорку Народне Републике Кине у Србији госпођу Чен Бо којој се мандат у нашој земљи завршава 8. августа 2023. 


Чен Бо је на месту амбасадорке Кине у Србији од 2019. године, а сада јој истиче четворогодишњи мандат, након чега се враћа у своју земљу. Реч је о жени која пуно урадила у јачању братских веза Србије и Кине, на реализацији бројних пројеката који су добробит за оба народа, која је омиљено лице и веома поштована у нашој земљи, жени која је ушла у срце српског народа својом добротом, вредноћом и племенитошћу. 


Министар Гајић је у знак захвалности и сећање на Србију коју је амбасадорка Чен Бо гледала и доживљавала као своју земљу, поклонио реплику Мирослављевог јеванђеља, најзначајнијег писаног споменика нашег народа. 
“У дану када напуштате узвишену дужност амбасадора Народне Републике Кине у нашој земљи, овим најзначајнијим писаним спомеником нашег народа, желимо да Вас непрестано подсећамо на везу наших народа. Везу која се не огледа само у несебичној подршци коју наши народи дају један другом, него и у томе што су, сваки у свом региону планете, били и остали стожери културе и цивилизације. Вечито захвални на Вашем раду” – рекао је министар Гајић.

Top