Одржан национални информативни дан о омладинској компоненти Еразмус+ програма

Национални информативни дан отворила је помоћница министра за омладину, Снежана Клашња, која је указала на подршку Министарства омладине и спорта у представљању и спровођењу Програма на националном нивоу, указујући на досадашње успехе остварене од стране омладинских удружења из Републике Србије.

У уводном делу, присутне су поздравили и Маја Лехто из САЛТО ресурс центра за Југоисточну Европу, говорећи о механизмима подршке доступним младима кроз САЛТО центар, Марија Филиповић Ожеговић из Фондације Темус-Еразмус+ канцеларије за Србију, дајући приказ образовне компоненте Програма и могућности које се кроз исту нуде младима и Срђан Митровић из удружења „Хајде да...“, делећи са учесницима информације о успесима оствареним кроз Програм за период 2007-2013. година.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У наставку, тренери националног тима за Еразмус+ програм представили су присутнима специфичности Еразмус+ програма, посебно се осврћући на практичне детаље од значаја за успешно подношење предлога пројекта у омладинском пољу, након чега су сви били у прилици да се додатно информишу о питањима од посебног значаја кроз рад у мањим групама.

Национални информативни дан обезбедио је платформу за поделу информација од значаја у вези са омладинском компонентом Еразмус+ програма, и омогућио присутнима стицање практичног знања, што је од посебног значаја пред предстојећи фебруарски рок.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Представља још једну у низу активности које Министарство омладине и спорта у сарадњи са Контакт тачком реализује са циљем информисања и подизања капацитета младих, омладинских удружења и удружења за младе, а зарад остваривања што квалитетнијих резултата у склопу ЕУ програма Еразмус+. Досадашњи напори у вези са Еразмус+ програмом резултирали су са 23 одобрена пројекта у укупној вредности од око милион евра кроз претходни конкурсни рок (април 2015. године, уједно први рок за који су удружења из Републике Србије могла аплицирати), те се надамо да ће се успешан тренд наставити и по објављивању резултата септембарског конкурсног рока.

Top