Министар Удовичић у посети Турској

Министар омладине и спорта Вања Удовичић борави у Турској од 12. до 14 августа на позив министра омладине и спорта Републике Турске, Мехмеда Казапоглуа и председника Светске конфедерације етно спорта Неџмедин Билал Ердогана.

Министар Удовичић са својим сарадницима учествује на 4. Консултативном састанку о очувању и промовисању традиционалних спортова и игара у турском граду Ерзуруму, а поред тога, министар Удовичић је гост и Туркијских игара. Оба догађаја организује Светска конфедерација етно спорта у сарадњи са УНЕСКО-ом, а њихов циљ је повезивање културе, спорта и историјског наслеђа ради очувања и промовисања концепта традиционалних спортова и игара.

У оквиру посете, министар омладине и спорта одржао је билатерални сусрет са Мехмедом Казапоглуом, министром омладине и спорта Републике Турске, са којим је  разговарао о даљим корацима у имплементацији Споразума о сарадњи, размени стручњака у области омладине и спорта и представника омладинских и спортских организација, о учешћу на међународним конференцијама, семинарима и другим омладинским и спортским догађајима, као и о могућностима сарадње у спортском туризму. Током разговора наша делегација упутила је позив за посету Србији турском министру.

Такође, поред турског министра, министар Удовичић сусрео се и са Салах бин Ганем ал Алијем, министром културе и спорта Државе Катар, са којим је разговарао о бројним питањима из области спорта.

Током посете министар Удовичић је имао прилику да разговара и са колегама из Гамбије, Шри Ланке, Обале Слоноваче и Киргиске Републике.

Top