Ministar Udovičić u poseti Turskoj

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravi u Turskoj od 12. do 14 avgusta na poziv ministra omladine i sporta Republike Turske, Mehmeda Kazapoglua i predsednika Svetske konfederacije etno sporta Nedžmedin Bilal Erdogana.

Ministar Udovičić sa svojim saradnicima učestvuje na 4. Konsultativnom sastanku o očuvanju i promovisanju tradicionalnih sportova i igara u turskom gradu Erzurumu, a pored toga, ministar Udovičić je gost i Turkijskih igara. Oba događaja organizuje Svetska konfederacija etno sporta u saradnji sa UNESKO-om, a njihov cilj je povezivanje kulture, sporta i istorijskog nasleđa radi očuvanja i promovisanja koncepta tradicionalnih sportova i igara.

U okviru posete, ministar omladine i sporta održao je bilateralni susret sa Mehmedom Kazapogluom, ministrom omladine i sporta Republike Turske, sa kojim je  razgovarao o daljim koracima u implementaciji Sporazuma o saradnji, razmeni stručnjaka u oblasti omladine i sporta i predstavnika omladinskih i sportskih organizacija, o učešću na međunarodnim konferencijama, seminarima i drugim omladinskim i sportskim događajima, kao i o mogućnostima saradnje u sportskom turizmu. Tokom razgovora naša delegacija uputila je poziv za posetu Srbiji turskom ministru.

Takođe, pored turskog ministra, ministar Udovičić susreo se i sa Salah bin Ganem al Alijem, ministrom kulture i sporta Države Katar, sa kojim je razgovarao o brojnim pitanjima iz oblasti sporta.

Tokom posete ministar Udovičić je imao priliku da razgovara i sa kolegama iz Gambije, Šri Lanke, Obale Slonovače i Kirgiske Republike.

Top