Министар Удовичић пружио подршку нашим теквондистима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас тренинг репрезентативаца Србије у теквонду, пружио им подршку и пожелео успех на предстојећим такмичењима, са акцентом на Олимпијским играма у Токију.

На овај начин министар Удовичић ће посетити све наше учеснике на највећој планетарној спортској смотри, и лично се уверити да ли њихове припреме теку по плану и у најбољим могућим условима.

Током дружења са нашим шампионкама Милицом Мандић и Тијаном Богдановић, које су већ обезбедиле визу за ОИ, Дмитријем Нагајевим и Николом Вучковићем који ће своју шансу потражити на квалификационим турнирима, као и тренером Драганом Јовићем, министар је конструктивно и отворено разговарао о условима у којима се припремају, изазовима са којима се сусрећу, као и о очекивањима на предстојећим такмичењима попут Европског сениорског првенства Загребу и, наравно, ОИ у Јапану.

„Желимо да покажемо нашим спортистима да смо стопроцентно уз њих! Дошли смо да видимо шта им треба, да ли можемо да урадимо још нешто. Ми смо тим и имамо исти циљ - да оборимо рекорде, да освојимо што више медаља, посебно у Токију“, рекао је том приликом министар Удовичић.

„Ту смо да им пружимо подршку и да им обезбедимо све што је потребно како би могли да се фокусирају на такмичење. Драго ми је што сам се лично уверио да су наши теквондисти високо поставили циљеве, да су максимално мотивисани“, додао је Удовичић.

Репрезентативци Србије су протекле недеље тренирали са теквондистима из Белгије, Немачке, Кипра, Бугарске, Словеније и Аустрије који су такође освојили норме или ће учествовати на европским квалификацијама.

Top