Кренули разговори с привредницима о запошљавању младих

„Ако желимо успешно да решимо проблем незапослености морамо више да слушамо глас привреде. То је апсолутни приоритет Владе Србије. Зато смо покренули разговоре са привредницима, како бисмо се с њима као са послодавцима, из прве руке, упознали са њиховим кадровским потребама и заједнички креирали сет мера које ће омогућити повећање запослености младих“, поручио је министар омладине и спорта Вања Удовичић након разговора с директором новопазарске фабрике „Максерс“ која запошљава махом младе људе.

Према министровим речима, пракса је показала да често има отворених радних места, која не могу бити попуњена младима јер не испуњавају услове или им недостају одређена знања и искуства. „Управо зато, желимо да нам представници привреде кажу шта је то што је неопходно да би они запошљавали младе, какве обуке или неформално образовање су неопходни младима да би се квалификовали за посао. Ако желимо да повећамо конкурентност младих и смањимо незапосленост међу том популацијом кључно је ускладити и формални и неформални систем образовања с реалним потребама привреде“, казао је министар Удовичић.

Он је истакао да млади својом жељом за напредовањем и доказивањем доприносе напретку сваке компаније која им пружи шансу. „Други сет мера за које се Влада определила односи се на подстицање предузетничког духа, одноно омогућавање услова да млади започну сопствени бизнис. Јасно је да је незапосленост највећи проблем друштва. Све што држава ради, ради да би то било решено. Желимо да створимо једнаке шансе за младе у свим деловима Србије, а то је могуће само уз снажну сарадњу са привредом“, рекао је Вања Удовичић.

 
Top