Усвојена листа добитника 1409 стипендија Фонда за младе таленте за студије у Републици Србији

На 94. седници Фонда за младе таленте одржаној 8. јуна 2020. године, усвојена је листа 1409 добитника стипендије Фонда по Конкурсу за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2019/20. годину.

Од 2187 кандидата колико се пријавило на Kонкурс, 949 студената ће добити стипендије за завршну годину основних академских студија, а 460 студената ће бити стипендирано за мастер академске студије. Стипендија Фонда за младе таленте и ове године износи 30.000,00 динара месечно и исплаћује се за период од десет наставних месеци. На иницијативу председника Фонда за младе таленте Републике Србије Вање Удовичића и ове године стипендију је добило 50 студената више него прошле године.

Честитамо свим добитницима стипендије и обавештавамо да ће у наредном периоду путем мејла добити обавештење у вези са закључењем уговора.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети ОВДЕ.

Tакође, на 94. седници Фонда усвојена je одлука о расписивњу Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2019. године.

 

Top