Удовичић са колегом из Грузије

Кечикашвили са својом делегацијом овог викенда борави у Београду како би пружио подршку својој репрезентацији која учествује на Европском првенству у ватерполу. Српски министар изразио је велико задовољство што има прилику да угости свог колегу из Грузије, са којим је разговарао о спортској инфраструктури и великим пројектима који се тренутно реализују у нашој земљи.

Министар омладине и спорта Србије и Грузије, Вања Удовичић

„Ове године отворићемо Национални ватерполо тренинг центар у Врњачкој Бањи и Атлетску дворану у Београду, а за следећу годину у плану је и Национални одбојкашки центар. То су тек неки од пројеката, а главни циљ улагања у спортску инфраструктуру је обезбеђивање најбољих услова за наше и стране спортисте које желимо да доведемо у Србију на припреме, али и развој спортског туризма у нашој земљи“, истакао је Удовичић.

Осим о размени спортиста, двојица министара разговарала су и о омладинској размени којом се, како каже Кечикашвили, ствара нераскидива веза између две земље, а млади имају прилику да уче о другим културама, упознају се и друже. Грузијски министар позвао је Удовичића и у званичну посету својој земљи.

Top