Удовичић: Ово је историјска година за српски спорт!

„Честитам свима на најуспешнијој - историјској години за српски спорт, она је заједнички успех свих нас. Ово је година у којој су оборени сви рекорди по броју медаља, организована су велика међународна такмичења, усвојен нови Закон о спорту и низ подзаконских аката... Верујем да заједничким радом следећу годину можемо учинити још бољом и успешнијом!“, рекао је Удовичћ.

Министар омладине и спорта је чињеничним бројкама истакао како се системски добар посао у спорту увек може видети кроз врхунске резултате и број медаља и одличја који се константно повећавају.

Поређења ради, како каже Удовичић, у овој олимпијској години освојено је 37 медаља у олимпијским и параолимпијским дисциплинама, 7 више него прошле године, а то је савршен показатељ тенденције да српски спорт буде сваке године све бољи и бољи. Ово је и година у којој су спортисти Србије освојили укупно 651 медаљу, што значи да се толики број пута вијорила српска застава на победничким постољима широм света.

Удовичић је честитао добитницима Специјалног признања Спортског савеза Србије. Награде за животна дела уручио је државни секретар за спорт Предраг Перуничић трофејном кошаркашком стручњаку Жељку Обрадовићу и некадашњој рукометној звезди Светлани Китић.

Top