Удовичић обишао прихватне центре

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је ноћас прихватне центре у Заводу за спорт на Кошутњаку и на Београдском сајму, где је разговарао с људима из Црвеног крста и волонтерима који брину о грађанима који су ту смештени. 

Удовичић је захвалио свим грађанима, спортистима, спортским клубовима и младима који су се одазвали апелима, дошли да волонтирају и донели неопходну хуманитарну помоћ. 

У овим центрима има свих поребних артикала, али је неопходно непрекидно пратити упутства надлежних служби и односити помоћ тамо где је потребна. Још један вид помоћи коју свако ко је у могућности треба да пружи, јесте слање СМС поруке на број 1003 чиме се донира 100 динара на рачун намењен за помоћ пострадалима. 

Данас је од стране Министарства омладине и спорта предложено и да се сви запослени у спортским и омладинским организацијама, стипендисти Фонда за младе таленте и носиоци националних спортских пензија одрекну једне редовне дневнице, односно пропoрционалног дела стипендије или пензије у корист пострадалих и за санирање штета од поплава. 

„Солидарност коју су грађани Србије и сви ови људи показали својим максималним ангажманом на помоћи угроженима показује да уједињени можемо све. Важно је да сви останемо приправни, пратимо информације и помажемо чим се укаже потреба. Најважнији су људски животи, и да овим људима који су изгубили домове помогнемо на све начине", рекао је Удовичић. 

Он је казао да су одбрана људских живота и градова приоритет, али да нема места опуштању, јер нас велики посао чека када се вода повуче и дође време за санацију поплављених подручја. 
Top