Удовичић о примени новог Закона о спорту

Министар је говорио о важности имплементације и спровођења новог закона и више од четири сата одговарао на питања представника јединица локалних самоуправа.

Удовичић је истакао да је доношење закона био огроман корак за српски спорт, али да не сме остати само слово на папиру. Додао је да очекује од свих јединица локалних самоуправа да доследно имплементирају нови закон, јер је њихова улога у том процесу јако важна.

„Финансирање  на  локалу  мора  да  буде транспарентно  и  јасно,  а  да средства стижу  до  крајњих  корисника – спортиста. Желимо да локалне самоуправе схвате значај појачане контроле и улоге спортских инспектора на локалу, чиме ћемо ојачати систем спорта у нашој земљи. Верујем да само заједничким радом и имплементацијом закона можемо створити услове да спорт буде приступачан свима, a не привилегија појединаца".

Он је и нагласио да је јако важно да се све одредбе доследно спроводе, пре свега оне које се односе на децу у спорту, на висину чланарине, здравствене прегледе и друге услове.

Свим учесницима је подељен Приручник за финансирање програма у области спорта у јединицама локалне самоуправе, који има за циљ да пружи одговоре на најважнија питања из праксе о финансирању учесника у систему спорта у јединици локалне самоуправе.

Top