Удовичић најавио измене Закона о волонтирању како би се покренуле радне акције

„Министарство омладине и спорта ће заједно с Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања иницирати измену Закона о волонтирању, како би се омогућило да се кроз радне акције крене у обнову делова Србије који су страдали у катастрофалним поплавама“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић који данас предводи волонтере који раде на чишћењу улица у Параћину. 

Он је истакао да је, након укидања ванредне ситуације, време да се сви укључе у обнову земље. „Неопходно је да се мобилише цела Србија, да свако ко може узме учешће и да сви заједно допринесемо обнови тамо где је потребно. У радним акцијама учествоваће сви заинтересовани, али највише омладина која је увек кад је најтеже уз свој народ, спремна да помогне“, казао је Удовичић.

Министар је захвалио свим младим људима који широм земље данима раде на нормализацији стања у поплављеним градовима. „Данас смо, према упутствима штаба један део волонтера послали и у Свилајнац и у Костолац, пре пар дана смо били у Обреновцу. Ово је тек почетак акција, јер нас велики посао тек очекује“, поручио је Вања Удовичић, посебно захвалившио предузећу „Ласта“ које превози волонтере на подручја где је потребна помоћ. 

Више од 200 омладинаца и волонтера Министарства омладине и спорта налази се данас у Параћину, Свилајнцу и Костолцу где учествовују у чишћењу градова и обављају друге задатке, према упутствима штаба за ванредне ситуације.
Top