Удовичић и Мали свечано отворили фискултурну салу за ученике оштећеног вида

„Када видим овако сређену салу и сву ову дивну децу која су коначно добила свој кутак за вежбање и стицање правих спортских вредности од самог почетка одрастања, знам да радимо праву ствар, јер све што радимо – радимо због њих и за њих. Градимо спортске објекте, хале, трим стазе, стадионе и, наравно, фискултурне сале попут ове, како би сва деца данас имала простор у ком ће моћи да вежбају и баве се спортом. Осмех на њиховим лицима је наша највећа награда“, рекао је Удовичић.

Он је истакао да је изградња и прилагођавање спортских објеката за особе са инвалидитетом један од приоритета Министарства омладине и спорта јер, како каже Удовичић, жеља да спорт буде доступан свима и да ниједно дете нема препреку за бављење спортом.

Vanja Udovičić, OŠ Veljko Ramadanović

„Наставићемо овим темпом и уверен сам да напредак неће изостати јер ми смо ти који ће оставити нешто нашој деци, нешто што ће им помоћи да се на прави начин развијају. Oва деца су за пример свима нама и они су наша мотивација како бисмо за њихово срећно одрастање сви радили заједно, јер сваки динар уложен у спорт је три динара мање уложених за здравље“, нагласио је Удовичић.

Градоначелник се захвалио Министарству омладине и спорта на помоћи у изградњи овог објекта и изразио жељу да у будућности Град и Министарство омладине и спорта имају већи број заједничких пројеката, с обзиром на то да 30 одсто школа у Београду, према речима Малог, нема фискултурну салу.

„Жао ми је што је изградња трајала чак шест година, али је велика ствар што смо сви радили заједно и што смо омогућили да ова школа добије фискултурну салу после 98 година“, рекао је градоначелник Мали.

Отварању сале присуствовали су и  државни секретар за спорт Предраг Перуничић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, градски секретар за спорт и омладину Славко Гак, председник Општине Земун Дејан Матић и представници Амбасаде Републике Чешке.

Top