Удовичић: 2015. је година борбе за што више олимпијских виза   

„Завршава се 2014. која је апсолутно било година спорта са бројним освојеним медаљама на међународној сцени и предивним резултатима на које можемо само да будемо поносни. Држава је, и кроз финансијску подршку, показала спортистима да на прави начин вреднује њихов резултат“, казао је министар Удовичић.

Министар је искористио прилику да честита и свим младим спортистима који нису успели да освоје медаље, али који су целокупан свој тренажни процес усредсредили на правилно репрезентовање Србије и показали да спорт у Србији итекако има будућност.

„Управо од њих највише очекујемо у наредном периоду. У предолимпијску годину улазимо с резултатима који обећавају да ћемо у Рију имати на кога да рачунамо. Циљ Владе Републике Србије јесте да се што више спортиста избори за пласман на Олимпијске игре. До тога се долази медаљама на европским и светским првенствима, а година коју испраћамо показује да смо све бољи и да нове генерације спортиста успешно парирају генерацијама које су Србију прославиле као спортску нацију“, истакао је Вања Удовичић.

Током свечаности присутнима су се обратили и кајакашица Николина Молдован, кошаркаш Никола Калинић, параолимпијац Милош Грлица и дизач тегова Тамаш Кајдочи.

 
Top