Српски стручњаци ће развијати спорт у Катару

„Наши саговорници у Катару Србију сматрају за великог пријатеља. Веома су заинтересовани и држе отворена врата за све наше спортске стручњаке. Изузетно их цене и желе да стручњаци из Србије помогну развоју спорта у тој земљи. Посебно су се захвалили нашим рукометашима са којима имају одлично искуство, а велико интересовање показали су и за фудбал, јер су домаћини Светског првенства 2022. године. Србија може да им понуди врхунске тренере и да буде домаћин за припреме њихових спортиста. Са друге стране, Катар има веома развијену спортску инфраструктуру и идеалне услове за тренирање бројних спортова и спремни су да то ставе на располагање нашим спортистима“, рекао је министар Удовичић након састанка.

Вања Удовичић казао је да је Србија у свету препозната као спортска нација. „То је велика шанса и потенцијал, не само за промоцију Србије, већ и да ставимо спорт у функцију економског развоја земље. Наши стручњаци су тражени свуда у свету. Мало је области где данас виде Србију као лидера, то треба развијати и подржати“, поручио је министар.

На данашњем састанку било је речи и о развоју спортског туризма и организовању пријатељских утакмица две земље у циљу промоције спорта и културе Србије и Катара.

Top