Реновиран спортски центар Шумице  

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и амбасадор Јапана Масафуми Куроки обишли су данас реновирани део центра.

Министар Удовичић захвалио је народу Јапана на донацији која је омогућила младима у Београду да имају још један модеран и безбедан простор за бављење спортом и рекреацијом. „Народ Јапана је велики пријатељ српског народа. И овај реконструисани центар и све претходне донације у оквиру развојне помоћи Јапана Србији, много значе нашем народу и на томе смо веома захвални. Наша држава, у складу с економским могућностима, даје све од себе да изгради нове и реконструише постојеће објекте, како би сви грађани имали простор у ком квалитетно могу да раде на очувању свог здравља. У тим пројектима, драгоцена нам је и помоћ коју добијамо од наших пријатеља из иностранства“, рекао је Вања Удовичић.

Он је поручио да се Центар за културу и спорт „Шумице’’ враћа на путеве своје старе славе, када је спортски обликовао бројне генерације младих Београђана. „Влада Србије ради на стварању услова за бављење спортом, а на грађане апелујемо да ове просторе што боље искористе, да изведу децу у паркове, на трим стазе и спортске центре, и да их, кроз спорт и рекреацију, обликују у добре и здраве људе“, казао је министар омладине и спорта.

Центар за културу и спорт „Шумице“ отворен је 1974. године и представља једно од важнијих места за окупљање спортиста и уметника у престоници. „Шумице“ као домаћи терен користе многи клубови и репрезентације Републике Србије.

Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи Србији у области културе и спорта износи више од  2.500.000 евра, а укупна економска помоћ Владе Јапана износи преко 460.000.000 евра.

Top