Расписан конкурс фонда за ученике средњих школа за постигнуте успехе на такмичењима у земљи и иностранству у току 2016. године

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је данас, 3. априла 2017. године, Фонд за младе таленте Републике Србије расписао Конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2016. године.

Конкурс ће бити отворен до 10. маја 2017. године, а право на награду ће имати ученици средњих школа који су у периоду од 1. јануара 2016. године до 31. децембра 2016. године освојили једну од прве три награде/места на републичким или међународним вишеетапним такмичењима, која су предвиђена условима конкурса.

Конкурс је објављен у дневном листу „Политика“, као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – Фонда за младе таленте Републике Србије - www.fondzamladetalente.rs.

Текст конкурса, обавезан образац за пријаву на конкурс, изјаву о прибављању података, Календаре такмичења и смотри ученика средњих школа Министарствa просвете, науке и технолошког развоја за шк. 2015/2016. и 2016/2017. годину, Стандарде из области музичке и балетске уметности и Критеријуме за награђивање ученика из области физичког васпитања и спорта можете преузети овде.

Министарство омладине и спорта обавештава кандидате да је у односу на претходне године текстом конкурса у обавезној документацији предвиђен нов документ – изјавa о сагласности да орган прибави податке из службене евиденције или да ће сами прибавити уверење о држављанству, што је у складу са одредбама новог Закона о општем управном поступку.

Top